Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Διαρροή στα αποχετευτικά του λουτρού και λύση.



               
Σε πολλά μπάνια διαμερισμάτων παλιάς αλλά και νέας κατασκευής εμφανίζεται διαρροή στις σωληνώσεις αποχέτευσης του λουτρού. Άλλοτε υπάρχει διαρροή από τη βαλβίδα της μπανιέρας άλλοτε από το σιφόνι δαπέδου ή τις διάφορες σωληνώσεις του νιπτήρα, του πλυντηρίου κτλ.
Αποχετευτικά  Λουτρού
                                                   
Στη περίπτωση αυτή σε μια σχετικά νέας κατασκευής  πολυκατοικίας (2006) παρουσιάστηκε διαρροή στη σωλήνα που ενώνει το σιφόνι δαπέδου με την κεντρική κάθετη στήλη, με αποτέλεσμα η υγρασία να γεμίσει το χώρο κάτω από τη μπανιέρα και να περάσει παράλληλα και στο διαμέρισμα του κάτω ορόφου.
         
Αντικατάσταση σιφωνιού δαπέδου
                                                                           

Για να λύσουμε το πρόβλημα με τις λιγότερες ζημιές στα πλακάκια ανοίξαμε μία θυρίδα στη ντουλάπα του υπνοδωματίου έτσι ώστε να αποκτήσουμε πρόσβαση στην κεντρική στήλη της αποχέτευσης και αντίστοιχα μία ακόμα μπροστά από τη μπανιέρα έτσι ώστε να αλλάξουμε την σωλήνα που παρουσιάζει την διαρροή.
                               
Αποκατάσταση Λουτρού
                                                                                  

Τέλος αποκαταστήσαμε το λουτρό στην αρχική του μορφή με τοποθέτηση νέων πλακιδίων και τοποθετήσαμε πόρτα στη θυρίδα της ντουλάπας έτσι ώστε να έχουμε μόνιμη πρόσβαση για κάθε ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου