Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Διαρροή μπανιέρας και επισκευή



  Μία συνηθισμένη διαρροή που παρατηρείται στα λουτρά είναι η διαρροή της βαλβίδας της μπανιέρας. Η βαλβίδα είναι το εξάρτημα που συνδέεται με την μπανιέρα και είναι υπεύθυνη για δύο πράγματα: α) την διοχέτευση των νερών στην αποχέτευση στην περίπτωση που κάποιος που θέλει να γεμίσει την μπανιέρα ξεχάσει την βρύση ανοιχτή. Αυτό γίνεται με την οπή υπερχείλισης η οποία βρίσκεται ψηλά στο τοίχωμα της  μπανιέρας. β) είναι υπεύθυνη για την διοχέτευση των νερών που χρησιμοποιούμε. Στις παλιές μπανιέρες από την υπερχείλιση κρέμεται η αλυσίδα με την τάπα, ενώ στης καινούργιες η φραγή γίνεται γυρνώντας τον μοχλό (ο οποίος κρύβει την υπερχείλιση) ο οποίος με την σειρά του, μέσο μίας ντίζας κλείνει την τάπα. Τα μόνα που είναι ορατά σε εμάς είναι η οπή στο δάπεδο της μπανιέρας και από πάνω της η οπή της υπερχείλισης.


Μπανιέρα




Το σημείο που πάσχει συνήθως είναι η σύνδεση της βαλβίδας με την σωλήνα της αποχέτευσης και αυτό γιατί η σύνδεση γίνεται με έναν λυόμενο σύνδεσμο ή η ίδια η βαλβίδα.
                                    
Διαρροή μπανιέρας
                                       


  Η μόνη λύση είναι η αντικατάσταση όλου του μηχανισμού  πράγμα όμως που σημαίνει αφαίρεση πλακιδίων. Στην περίπτωση που βλέπουμε στις φωτογραφίες βλέπουμε την παλιά αυτοσχέδια βαλβίδα από μόλυβδο, την νέα και τέλος την αποκατάσταση των πλακιδίων στην αρχική τους μορφή.   
Παλιά βαλβίδα μπανιέρας

Αντικατάσταση βαλβίδας μπανιέρας


Αποκατάσταση πλακιδίων μπανιέρας