Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Θέλει ο Ηλιακός μου Συντήρηση;


Σέρβις Ηλιακού


  Αν και οι περισσότεροι είτε από αμέλεια ή άγνοια, είτε για οικονομικούς λόγους δεν συνηθίζουν να κάνουν συντήρηση στον ηλιακό τους θερμοσίφωνα, η συντήρηση αποτελεί σημαντικό παράγοντα αύξησης της διάρκειας ζωής του θερμοδοχείου (μποιλερ), διατήρησης της απόδοσης του θερμοσίφωνα  αλλά και προστασίας του από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα.

Οι εργασίες συντήρησης είναι οι εξείς:
-Αντικατάσταση του υγρού των ηλιακών συλλεκτών έτσι ώστε θα διατηρηθεί η απόδοση αλλά και να προστατευτούν οι ηλιακοί συλλέκτες από την παγωνιά των χειμερινών μηνών.
-Αντικατάσταση της μπάρας ανωδίου  έτσι ώστε να προστατευτεί το μπόιλερ από την διάβρωση.
-Καθαρισμός του μπόιλερ από τα άλατα που έχουν κατακαθίσει.
-Καθαρισμός της ηλεκτρικής αντίστασης από τα άλατα που επικάθονται σε αυτή.
-Επισκευή των μονώσεων και αντικατάσταση αν απαιτηθεί.  



Μικρό αλλά Λειτουργικό Μπάνιο

Σύγχρονο μικρό μπάνιο



Στα περισσότερα παλιά σπίτια το μικρό σε μέγεθος λουτρό είναι ο κανόνας. Αν είστε από αυτούς που επιθυμούν να έχουν ένα ευρύχωρο λουτρό υπάρχουν τρόποι να το κάνετε.  
-Απαλλαγείτε μια για πάντα από την μπανιέρα σας αντικαθιστώντας την με μια πρακτική ντουζιέρα η οποία είναι πιο εύκολα προσβάσιμη από παιδιά και μεγαλύτερους.
 -Αντικαταστήστε την παλιά λεκάνη με ένα εντοιχισμένο καζανάκι και μια κρεμαστή λεκάνη και κερδίστε χώρο κάνοντας συγχρόνως το λουτρό σας πιο μοντέρνο.
-Αντικαταστήστε τον παλιό νιπτήρα με κολώνα με έναν νέο με ντουλάπι έτσι ώστε να κερδίσετε χώρο αποθήκευσης.
-Αντικαταστήστε το παλιό καλοριφέρ με μια πετσετοκρεμάστρα.

Πως να έχετε τα πλεονεκτήματα της αυτονομίας σε πολυκατοικίες με παλαιό σύστημα θέρμανσης





θερμαντικο σώμα


Αυτόνομη θέρμανση, οικονομικά και χωρίς πολύπλοκες εγκαταστάσεις
Είναι γνωστό πως οι ένοικοι πολυκατοικιών παλιάς κατασκευής αντιμετωπίζουν κάθε χειμώνα σημαντικά προβλήματα σε ό,τι αφορά στη θέρμανση, καθώς το σύστημα κεντρικής θέρμανσης (δισωλήνιο) έχει σημαντικά μειονεκτήματα σε σχέση με αυτό της αυτόνομης θέρμανσης. Μάλιστα, τα τρία κύρια μειονεκτήματά του συνοψίζονται στα εξής:
  • Ταυτόχρονη θέρμανση όλων των διαμερισμάτων μιας πολυκατοικίας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα ασυμβίβαστα ωράρια των ενοίκων
  • Διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του πρώτου και των τελευταίων ορόφων
  • Μη δίκαιη κατανομή των δαπανών θέρμανσης
θερμαντικό σώμα (καλοριφέρ)
Τα καλά νέα είναι πως πλέον υπάρχει λύση και μάλιστα χωρίς πολυδάπανες μετατροπές στην υφιστάμενη εγκατάσταση, σκαψίματα και νέες σωληνώσεις που θα απαιτούνταν αν άλλαζε όλο το σύστημα θέρμανσης. Με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, όπως το Ασύρματο Σύστημα Θερμιδομέτρησης, επιτυγχάνεται η πλήρης αυτονομία θέρμανσης σε παλαιά κτίρια και συγκεκριμένα η δυνατότητα ελέγχου, όχι μόνο σε επίπεδο διαμερίσματος αλλά ακόμα και δωματίου, πράγμα που σημαίνει εξοικονόμηση ενέργειας.
Συγκεκριμένα, οι εργασίες που απαιτούνται στο διαμέρισμα είναι:
α) Αντικατάσταση του παλαιού διακόπτη σε κάθε θερμαντικό σώμα με νέο, ο οποίος διαθέτει θερμοστατική κεφαλή που δίνει τη δυνατότητα να ελέγχουμε και να ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά.

 β) Τοποθέτηση σε κάθε θερμαντικό σώμα μετρητή, που καταγράφει αυτόματα την κατανάλωση ενέργειας του σώματος (θερμιδομετρητής).

 γ) Τοποθέτηση στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας ενός δέκτη για κάθε διαμέρισμα, ο οποίος λαμβάνει μετρήσεις από όλους τους μετρητές των σωμάτων (θερμιδομετρητές).

 Ενώ, οι εργασίες που απαιτούνται στο λεβητοστάσιο είναι:
α) Τοποθέτηση συστήματος αντιστάθμισης, που ρυθμίζει τη θερμοκρασία του νερού που διατρέχει τις σωληνώσεις ανάλογα με τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με έναν αισθητήρα εξωτερικού περιβάλλοντος.
β) Τοποθέτηση βαλβίδας διαφορικής πίεσης, που προστατεύει τις σωληνώσεις από τις υψηλές πιέσεις που δημιουργεί ο κυκλοφορητής, όταν δεν υπάρχει ζήτηση θέρμανσης.
Πλεονεκτήματα νέου συστήματος θέρμανσης
  • Μείωση δαπανών έως και 40%
  • Δίκαιη κατανομή του κόστους θέρμανσης σε όλους τους ενοίκους
  • Δυνατότητα ρύθμισης της επιθυμητής θερμοκρασίας σε όποιο δωμάτιο θέλουμε και για όσο χρόνο θέλουμε
  • Εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση
  • Απλό στη χρήση
  • Αξιόπιστη διαδικασία καταγραφής μετρήσεων
  • Κατάλληλο για οποιοδήποτε καύσιμο και αν χρησιμοποιείται στον καυστήρα
  • Απόσβεση κόστους εγκατάστασης