Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Σύστημα Ανίχνευσης Διαρροής και Αυτόματης Διακοπής της Ροής του Νερού





Τα εξαρτήματα του συστήματος WaterGuard


   Πολλοί είναι αυτοί που έχουν βιώσει μια καταστροφική πραγματική πλημμυρά στην οικία τους ή τον επαγγελματικό τους χώρο, από μια διαρροή ενός σπυράλ αξίας 2,5 ευρώ ή ένα φουσκωμένο λογαριασμό από την εταιρεία ύδρευσης λόγω διαρροής στο καζανάκι την οποία δεν αντιλήφθηκαν ή τέλος από μία αφανή διαρροή.  
   Το WaterGuard είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα ανίχνευσης και προστασίας από τυχών διαρροή σε μια εσωτερική υδραυλική εγκατάσταση μιας οικίας ή ενός επαγγελματικού χώρου. Το σύστημα συνδέεται σε σειρά στην κεντρική γραμμή ύδρευσης ανάμεσα στο εσωτερικό δίκτυο της οικίας και τον μετρητή της ΕΥΔΑΠ, και στην περίπτωση που ανιχνεύσει διαρροή διακόπτει την ροή του νερού.

Ο τρόπος σύνδεσης του συστήματος WaterGuard
 Ο τρόπος λειτουργίας του έχει ως εξής: Ότι χρήση και αν κάνουμε σε μία παροχή νερού είτε είναι βρύση είτε συσκευή π.χ. μπαταρία νεροχύτη, πλυντήριο, αυτόματος πωλητής ροφημάτων κτλ. η ροή του νερού δεν είναι ποτέ συνεχόμενη αλλά πάντα διακοπτόμενη. Η συσκευή ρυθμίζεται σε διακοπή της ροής εάν η συνεχής ροή του νερού ξεπεράσει, ενδεικτικά, τα 15 λεπτά. Ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος θεωρεί αυτόματα την συνεχή ροή πέραν των 15 λεπτών ως διαρροή και διακόπτει την παροχή.