Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Διαρροή στο μπάνιο





  Είναι συχνό το φαινόμενο της διαρροής των αποχετευτικών του δαπέδου σε ένα λουτρό με τις ανάλογες επιπτώσεις τόσο στην οροφή του κάτω διαμερίσματος όσο και στους τοίχους του λουτρού. Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε σε ένα παλιάς κατασκευής διαμέρισμα στην εξωτερική πλευρά των τοίχων του λουτρού να υπάρχουν έντονα σημάδια της ανοδικής υγρασίας. Αν το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στην βαλβίδα της μπανιέρας-πρόβλημα που λύνεται σχετικά εύκολα- δυστυχώς, η λύση που απομένει είναι μόνο μία και είναι αυτή που φαντάζεστε.

Υγρασία σε οροφή δωματίου
   Το πρόβλημα συνήθως εντοπίζεται στο σιφόνι δαπέδου και στον οχετό του σιφονιού, δηλαδή στο σωλήνα που οδηγεί τα νερά από το σιφόνι δαπέδου στον κεντρικό σωλήνα της αποχέτευσης. Το σιφόνι δαπέδου στην ουσία αποτελεί μια χειροποίητη κατασκευή από ψηλό φύλλο μολυβιού με αποτέλεσμα να παρουσιάζει διαρροή στα σημεία συγκόλλησης, χωρίς να είναι λίγες οι φορές η διαρροή να είναι αποτέλεσμα τραυματισμού του σιφονιού κατά τη διάρκεια απόφραξης. Παράλληλα και ο οχετός πολλές φορές κατασκευάζεται από ψηλό φύλλο μολυβιού. Αντίθετα οι επιμέρους σωλήνες που συνδέουν το σιφόνι δαπέδου με τον νιπτήρα, την μπανιέρα κτλ. είναι κατασκευασμένες από σωλήνα ικανοποιητικού πάχους τοιχώματος και σπανίως παρουσιάζουν διαρροή.
  
Μολύβδινο χειροποίητο σιφόνι δαπέδου
 Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε μια τέτοια περίπτωση στην οποία το σιφόνι δαπέδου είχε διαρροή με αποτέλεσμα να μη συγκρατεί νερό και να αδειάζει. Οι μολυβένιες σωληνώσεις και το σιφόνι έχουν ξηλωθεί και έχουν αντικατασταθεί  από νέες σωλήνες και σιφόνι από πλαστικό αλλά και νέα αυτόματη βαλβίδα στην μπανιέρα. 

Οι νέες σωλήνες και το σιφόνι

Η νέα αποχέτευση του νιπτήρα
Η νέα αυτόματη βαλβίδα στη μπανιέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου